FAQ

Hvor lang tid, tager det, at tage et kørekort?

Vi plejer, at regne med ca 3,5 måned. Dette er dog afhængig af, hvor hurtigt du, som elev får lavet lægeattest, tager førstehjælp samt politiets ressourcer, altså om de har sagkyndige til at afholde prøverne.

Hvornår må jeg begynde, at tage kørekort.

Du må starte på kørekort, når du er 16 år og 9 måneder. Du må komme til teoriprøve en måned før du bliver 17 og til køreprøve den dag du bliver 17.

Hvad er den samlede pris på et kørekort?

Det er svært, at sige, hvad den samlede pris præcis, vil ende med at blive.

De sikre udgifter er lovpakke (12.000 kr) Lægeattest (ca. 500kr) Prøvegebyr til staten (600 kroner) Opvarmning + leje af bil til praktisk prøve (1300 kroner) Førstehjælp, hvis man ikke har det i forvejen (600 kroner) Det vil sige 15.000 kroner. Der udover kommer der eventuelle ekstra kørelektioner, udover de 16 loven siger man skal have.

Skal hele beløbet betales på en gang?

Betaling af lovpakken, kan deles op over 2 betalinger. Første betaling er, når man starter på kørekortet, og anden betaling er ved teori 5. Det bliver dog 500 dyrere, hvis den skal betales over 2 gange. De andre udgifter til læge, prøvegebyr og førstehjælp, kommer inden for den første måned, efter man er startet. Udgifter til ekstra kørelektioner kommer til sidst i forløbet, inden den praktiske prøve.

Hvor meget tid, skal jeg sætte af, for at tage et kørekort?

Der er teori 1 gang om ugen. 3-4 timer pr gang. Derudover, er der kørelektioner, hvor der skal køres ca. en gang om ugen. Nogle gange oftere lige inden køreprøven.